Arkiv over tidligere arrangementer på Galleri Fryd

 

 

     
 

2012

 
 

 

Lørdag 28. 01.2012

21.00 (døra åpner 20.30)

 

Geirr Johnson

"Som å komme hjem! Eller om det å gå seg helt bort..."

Velkommen til en konsertforestilling om det å gå seg bort, helt eller delvis, for så å finne hjem igjen. Eller forestillingen om det å komme hjem. For det er kanskje mest forestillingen om et hjem vi har å komme oss hjem til når vi har gått oss helt bort, eller har kommet langt langt hjemmefra.

Denne (vrang)forestillingen er satt sammen av Geirr Johnsons sanger med innslag av Tom Waits, Leonard Cohen og Jaques Brel. Underveis i forestillingen går han seg helt bort - eller delvis -  i en rekke av digresjoner, tanker og funderinger. Vil han finne hjem?

*

Geirr Johnson er fra Tønsberg. Han har snart 30 års erfaring som frigruppeskuespiller i Thesbiteateret. Har samarbeidet bl.a. med Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, hatt flere prosjekter for Vestfoldfestspillene med bla. bestillingsverket "Hvem fff er Svend Foyn" (der han forsket i Dario Fo's form med Carlos Barsotti som mentor og veileder).

De senere årene har han jobbet mer i kryssningsområdet mellom bilder, lyd og poesi. Musikk. ord og egen produksjon har blitt mer fremtredende og oppleves mer "som å komme hjem" for ham nå. I tillegg er han en erfaren psykodramaterapeut, veileder og kursholder med fokus på kreativitet og det skapende.

Link: www.youtube.com/user/GeirrJohnson

Manus/idé: Geirr Johnson. Produsent: Synnøve Viksand Eriksen

*

Billett: 150,-

Det blir vinservering og lun atmosfære, bare kast dere på mobilen og ring for billetter! Bestilling av billetter over tlf.: 99 69 48 81, eller over e-post: vega_valley@hotmail.com

 

 

 
 

2011

 
     

 

 

Musikkforestillingen

Bukkene Bruse

av JAB!

Søndag 11. 12. 2011

En SuperSøndag på FRYD - Dette blir moro!!

Bukkene Bruse er årets barneforestilling av trioen JAB! (Julie, Andreas & Benjamin), og du blir dratt med opp på sætra gjennom spennende musikk, sang og historiefortelling!

Dette har vært en populær forestilling, og blir booket til barnehager, bibliotek og forskjellige kulturscener. Og nå blir det spilling på hjemmebane - i Eidsfoss, hvor vi ønsker alle velkommen!

Passer bra for barnehagebarn, de litt større og for lekne voksne!

Klokka 13.30, tjohei!

Billettene koster 50,- og det kan være lurt å ringe og holde av, da lokalet tar rundt 50 publikummere*

Vi sees!

 

 

     
 

 

White & Surtsey

Fredag 11.11.2011

Klokken 20.00 (dørene åpner 19.30)

Billetter 110,-

*

White & Surtsey er en glødende undervannsvulkan. De leverer regntung indierock, iført lettkledd pop og en kledelig dose post-rock – gjerne alene med kassegitar eller piano.

Musikken er stemningsfull og innlevelsesrik, hvor dynamikken står i sentrum. Firemannsorkestert gir musikk til de som vil lytte; både tekst og vakre melodier. De formidler alt fra det enkle og akustiske, til mer storslåtte arrangementer og drømmende lydbilder – alltid på jakt etter den gode melodien.

På vei opp til overflaten har bandet lyttet Neil Young, Radiohead og Sigur Ros. De har siden starten i 2007 funnet en musikalsk plattform hvor bandet dyrker sin egen sound. White & Surtsey arbeider seriøst med musikken og har langsiktige ambisjoner.

I 2009 slapp White & Surtsey debutalbumet ”Gabet” og har høstet mange gode kritikker. Anmelderterningen fortsatte å rulle da bandet i sommer slapp sitt andre album ”Hills Like White Elephants”. Her har guttene tatt steget litt videre fra debuten, og utforsket flere elektroniske elementer for å finne et spennende lydlandskap. Skiva er å få kjøpt både digitalt og på vinyl.

Lytt: http://www.myspace.com/whiteandsurtsey


 

 

 
 

 

Love songs re-spelled

Elisabeth Holmertz (sopran) og Fredrik Bock (lutt)

 

Lørdag 22. oktober

Om CD-en "Love songs re-spelled" som ble varmt mottatt i desember 2010:

 En lutt, en sanger, en melodi, et komp og en tekst om kjærlighet, død, nattsvarte tanker eller rosenduftende drømmer. Typisk 1600-tallet. Bytt ut luten med en gitar. Typisk 1900/2000-tallet. Typisk sanger-låtskriver. Samme lys. Samme mørke. Elisabeth Holmertz, sopran, og Fredrik Bock, lutenist, leker med og fortrolles av popsanger fra 1600-talet og nyskrevne luttsanger fra 2009.

"Sopran Elisabeth Holmertz er ikke redd for å være hverken intim eller sentimental i syngemåten. Når dette kobles med en uhyre sterk tekstlig og musikalsk intelligens og Bocks artikulerte spill på lutt og barokkgitar, overbeviser resultatet, enten komponisten heter Strozzi, Wallumrød eller Cohen.
…en sjeldent musikalsk gjennomarbeidet, innlevd og følelsesmessig modig plate."
Aftenposten- Astrid Kvalbein

Mer informasjon om artistene:

http://holmertz-bock.com/

http://www.elisabethholmertz.com

 

Billetter 180,- Forhåndsbestilling per e-post: vega_valley@hotmail.com / telefon: 99 69 48 81


 

 

 
   

 

Clonakilty (SE/NO/FR)

Lørdag 3. september

21.00 (døra åpner 20.30)

150,- for billetter, forhåndsbestilling!

*

Irsk kveld på galleriet!

Karina McGlade (sang, gitar, bodhran), Serge Grando (banjo, gitar, fløyter), Åsa Ringborg (fele)

Karina, Serge og Åsa har spilt irsk tradisjonsmusikk i mange år, og har vært medlemmer i flere irske folkemusikkgrupper. Repertoaret består av tradisjonelle danselåter og sanger. Låtene får det til å rykke i dansefoten, i form av reels, jigs og polkas og hornpipes, i tillegg til mer meditative "airs". Sangene er til dels tradisjonelle, dels Karinas egenkomponerte. Felles for de tre er et sterkt forhold til den irske folkemusikken og dette vil de formidle i konserten.

 

For bestilling av billetter: vega_valley@hotmail.com / tlf. 99 69 48 81

 

Velkommen!

 

 

 
 

I mai blir det to arrangementer som ikke er innenfor konsertsjangeren:


25. mai blir det foredrag, felles meditasjon og lysarbeid for stedet med Jant Veenstra. Klokken 19.00. Temaet er:

The Goddess in Every Woman. Om de greske gudinnearketypene av Jant Veenstra

 

Informasjon fra Jant om kvelden:
On the 25th of May at 19.00 I will be giving a lecture in Eidsfoss Galleri Fryd about the Goddess in Every Woman. I have been inspired by Jean Shinoda Bolen, Caroline Myss and Barbara Hand Clow. It will be about the Greek Goddess Archetypes.
...

We are going through the fourth dimension, the realm where the human collective mind, the amalgam of individual thoughts and feelings that meld and weave into archetypal patterns. This dimension holds the memory of the experiences of all people throughout time.

As we look into the world of myths and archetypes we get a more clear pattern as to what these feelings and thoughts are. The Greek Goddesses are said to intervene in human affairs. And all women will recognize themselves in these different Goddesses, perhaps more in one than in the other, and will learn to understand more about themselves and about other women, and also about themselves in different periodes of their lives. (And men will understand better where the woman is coming from!) By getting an understanding of these different archetypal patterns, we are not as vulnerable to their intervention, we will have more awareness in how we think and feel!

Jant

 

Fredag 27. mai blir det foredrag/åpent forum for innspill og konstruktiv samtale av Gertruud Kunst.

Økolandsbyprosjektet Terra Libera Økogrend i Hillestad

Arrangementet er et samarbeid med Fremtiden i Våre Hender i Hof. Kunnskapsbanken her blir Gertruud Kunst som deltar i dette prosjektet. Her blir det meget sannsynelig et musikalsk innslag, eller en minikonsert etter samtalen. Tid er ikke satt her heller, men tror det blir 19.00 her også.

Våren er her, med masse inspirasjon og nye tanker, hurra og god vår til dere alle!

 

 
 

 

ULV OG ENGEL

- Et møte med Leonard Cohen

lørdag 2.4.2011

 

Leonard Cohen Oslo 1961 :

«Norge er blondt og vidunderlig og jeg er populær som en neger med min mørke nese. Jeg mister lysten til å skrive, luften er for frisk og silden for god. Når jeg ikke ser på blonde piker, spiser jeg sild, noen ganger gjør jeg begge deler. Jeg vil reise for alltid, jeg savner ikke engang marihuanaen i London.»

Ulv og Engel er en musikalsk reise gjennom ulike faser av Leonard Cohens liv, et innblikk i mannen bak myten, bestående av brev, sanger, romanutdrag, lyrikk, prosa og sitater - alt oversatt til norsk og flettet sammen til en vev der alt henger sammen og kommenterer hverandre.

 

Premieren fant sted 9. Juli 2008 i Stavern og anmelderne skrev:

- Griper sterkt.. hele veien. Nydelig gjendiktet. Denne kabareten bør få et langt liv..

Mona Levin/Aftenposten

- Bitende smarte tekster er økonomisk redigert og effektivt klippet sammen..

Inger Merete Hobbestad/Dagbladet

- Flott forestilling. Intelligent kabaret. Stort potensial.

 Fredrik Wanderup/Dagbladet        

- En publikumssuksess!                                                                                                                               Martine Alm Jespersen/Asker&Bærums Budstikke

 - Nydelig oversatt. Et fint og autentisk portrett av en gammel venn.. Fikk gåsehud fra første tone.

 Marianne Ihlen (So Long Marianne)                          

-Jeg gir meg over. Anbefalinger er herved gitt!                                                                            

 Nils Erik Kvamme/Østlandsposten        

Siden har forestillingen vært spilt på mange forskjellige arenaer – fra Oslo til Nord-Norge – og den fortsetter sin reise rundt om i landet.

 

Manus, vokal, hovedrolle: Nicolay Lange-Nielsen

Regi: Max Lundquist/Nicolay Lange-Nielsen

Oversettelser: Nicolay Lange-Nielsen/Håvard Rem/Sissel Lange-Nielsen

Piano,Keyboard,vokal: Emma Rowena Hansen

 

Konsertforestilling på Galleri FRYD lørdag 2. april, klokken 20.00.

Inngang 180,-, og det blir mulig å få kjøpt drikke og snacks underveis.

Forhåndsbestilling av billetter gjøres per e-post: vega_valley@hotmail.com, eller over telefon: 99 69 48 81.

Velkommen!

 
 

 

FOOFARAW

Lørdag 19. februar, klokken 20.00

80,- inngang

Singer-songwriter trio!

 

 

 
 

 

Gallerikonsert med Øystein Sevåg og Benedicte Torget

Lørdag 15.januar, klokken 20.00

180,- i inngang

Velkommen til en stemningsfull og vakker konsert med Sevåg og Torget!

I det lille galleriet ved Eikerns bredd i idylliske Eidsfoss, vil superduoen fremføre musikk fra deres helt nye felles prosjekt ”Säg, var brinner världens hjärta” som er deres musikk til Karin Boyes tekster. (Ikke utgitt enda.)

Det blir også låter fra Torgets kritikerroste debut-CD “After a Day of Rain”, samt en liten avdeling fra “Urban Nocturnes”, Sevågs kommende electronica soloalbum.

Billetter koster 180,-, og kan bestilles over telefon: 99 69 48 81, eller e-post: vega_valley@hotmail.com.

Rives ikke alt vekk med en gang, så blir det mulig å få kjøpt i døra* Det blir enkel servering.

 

 

 
 

 

JA!

- Julie & Ainas kunstcafé, tegneprosjekt og kosekrok!

To helger på rad: 8.-9. og 15.-16. januar

klokken 12-18

Kom med tegnesaker og andre kreative innspill og møt fnisefrøkner, tankebobler, takketre og store tekopper!
Kan ikke love at det blir så mange kaker, men det blir fargestifter, works in progress, salg av kort og tegninger og slurping av kaffe, te og saft!

Vi håper mange vil komme og tegne, vi har ark både på bord og på vegger.

Kanskje blir det også tenketank på å få til et og annet fremtidig lokalt kunstprosjekt på Eidsfoss? Eller blir vi inspirert til å lage en liten Fanzine?Den som kommer får se :)

Velkommen hilsen J & A
 

 

 
 

2010

 
 

 

Sailorine

med band!

Onsdag 17. november

Klokken 19.00

Sailorine slipper sitt andre album Tea Leaves 1. november, og spiller konsert på Galleri FRYD, hurra!

Sailorine m/band:
Ingunn: vokal, gitar, dulcimer
Eilen: trekkspill, vokal
Andreas: trommer

 

Inngang 120,- Det blir også enkel servering.

Lytt til Sailorine her: http://www.myspace.com/sailorine

 www.sailorine.com 

 

 
 

 

”Hvordan skape en økonomi som holder seg innenfor klodens tålegrenser?”

Foredrag med Mekonnen Germiso, forskningsleder i Fremtiden i Våre Hender.

Onsdag 27.10.2010

Foredraget starter 18.30, og varer i om lag en time. Gratis inngang, enkel servering.

For mer informasjon:

www.gallerifryd.no

Telefon 99 69 48 81

Velkommen!

 
 
 

 

Rune Kjäll

Lørdag 16. oktober

- På fele -

Lonesome Fiddle Blues

Den fantastiske felespilleren er tilbake! Rune Kjäll trollbandt Eidsfoss og Galleri FRYD i mars, og vil nå spille et nytt repertoar for alle som ønsker å ta turen.

Konsert klokken 21.30 (døra åpner 20.30)

Inngang 100,- og det er enkel servering.

 

 
 

 

Philco Fiction

Fredag 1. oktober

Stemningsfullt og vakkert... Med en forførende kvinnevokal og elegant   elektronika pop, samkjørt med akustiske instrumenter, blir dette en vidunderlig aften.

Philco Fiction har gått fra å være duo til trio siden 2000, og var Ukas Urørt i april i år. De har ikke ligget på latsiden dette året, og slapp nylig  albumet Give Us To The Lions.

Bandet består av Turid Alida Solberg, Bjarne Christian B. B. Gustavsen og Andreas Lønmo Knudsrød.

Lytt til Philco Fiction her: http://www.myspace.com/philcofiction

 

 

 
     
 

 

Svein Arne Rognan

Søndag 26. september

Plateslippkonsert!

17.00, hurra!

*Happeningen er gratis, og det blir mulig å kjøpe kake/kaffe/te/brus*

 

 
     
 

 

Yolanda Martinez (US)

Supp: Svein Arne Rognan (fløyte)

Torsdag 16. september

På Hallen, Eidsfoss

200,-


Yolanda Martinez er sangerinne, låtskriver, trommemaker og artist. Hun kommer fra sør i New Mexico, er Apache/hispanjol, og viser bånd til sine røtter i musikken hun lager.
Matrinez har mottatt flere priser i USA (bla. NAMMY i 2004), og har turnert i seksten år med konserter og forskjellige musikalske sammensetninger, som spenner fra country og latin-musikk, til tradisjonell tromming og chanting. I forbindelse med at hun opptrer i Norge under Protestfestivalen i september, takket hun ja til å spille på lille Eidsfoss også.


Dette blir en kveld utenom det vanlige på Eidsfoss!
Ta gjerne med egen tromme eller rytmeinstrument, det blir mulighet for felles trommesession i siste del av konserten.

Svein Arne Rognan har nylig spilt inn plate med meditativt fløyte, og vil bidra med spennende spill i løpet av kvelden.
Det blir mulighet for å kjøpe CDer.

NB!: kontant betaling på Hallen.

Dette er et arrangement som krever forhåndspåmelding, ettersom vi har et minimumsantall som må til for å få det til å gå rundt*
Kontakt Julie på e-post: post@gallerifryd.no / tlf.: 99 69 48 81

Sees i september!

Lytt til Yolanda her:

www.yolandasdrums.com

http://www.myspace.com/yolandamartinez9797

 

 
   

 

Robert's Roots Band

Lørdag 14. august

20.00 (døra åpner 19.00)

120,-

Eidsfoss' egen Singer-Songwriterhelt spiller denne sensommeraftenen sammen med Åsa Ringborg (fele) og Andreas Barth (perkusjon), dette blir flott!

Lytt til norsk-svensk-canadiske Robert Haraldsen her:    http://www.myspace.com/robertharaldsen 

 

 

 
     
 

 

Len Hansen

Lørdag 3. juli

21.00 (døra åpner 20.00)

100,-

*Enkel servering av vin, brus, te, kaffe pluss søtt og salt snacks*

Fantastisk Osloboende Singer-Songwriter fra Canada!

Rustet med kassegitar, spennende tekster og en stemme fra oven, kommer Len til å sette Eidsfoss på kartet for visesangkunsten.

Nylig sluppet CDen "Hi - It's Bin A Long Time" til flotte kritikker.

Lytt til Len Hansen her: http://www.nrk.no/urort/Artist/LenTil/default.aspx

 

 

 

 

 

TRON

Fredag 11. juni

Nydelig meditativ pianokonsert med vokal ved Helene Lorentzen. Pianist Tron Syversen har fått publikum til å drømme seg bort i en årrekke, her er det bare å lene seg tilbake og nyte stemningene som kommer...

100,- og servering av kaffe, te, juice og noe å bite i. Mulighet til å kjøpe plater blir det nok også*

Er salg i døra, men er takknemlig om dere kan forhåndspåmelde dere til Julie på mail eller sms: post@gallerifryd.no           99 69 48 81

Velkommen!

Lytt til smakebiter her: http://www.tronmusic.no/cd.htm

 

   

Firsprang

mai 2010

"Firsprang er navnet på den akustiske duoen bestående av Steinar Strand Hansen fra Hof i Vestfold og Anders Tangen fra Bø i Telemark. Begge med røtter i bluesmusikken, noe det musikalske uttrykket bærer preg av. Men med et fundament av amerikansk delta blues, folk og bluegrass beveger duoen seg i det musikalske landskapet rundt den norske folkemusikk og visetradisjonen. Deres nytolkninger av stev, bånsuller og viser kan også sies å ha influenser fra popmusikken, uten at dette dominerer uttrykket. Kombinasjonen av raffinert, men samtidig energisk bluesbasert gitarspill og norske stev, munn- harper og seljefløyter har evnen til å begeistre. Musikalske inspirasjonskilder finner de to karene i kvedertradisjonen så vel som blues og popmusikken. Firsprang er et sterkt og energisk tospann med folkelig appell og bokstavelig talt mange strenger å spille på!"

sitat fra bandets hjemmeside: http://www.myspace.com/firsprang

 

 

 

 

 

 

 

Lucy Swann

Spiller på utstillingsåpningen 9. april!

Velkommen til en utrolig opplevelse!

Også er det gratis, får til og med snacks underveis!

Lytt til Lucy her: http://www.myspace.com/lucyswann

 

 

 

 

AVLYST!

Beklager, men denne konserten er avlyst pga. sykdom. Prøver å finne annen artist på kort varsel.

Johnny Poe (solo)

Lørdag 17. april

Singer-songwriter med sans for surrealisme, cabaret, rock, viser, grevling og Torbjørn Egner.

Lytt til Johnny Poe her (nb! her er det med band): http://www.myspace.com/johnnypoeband 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til hovedsiden